Ekonomi

American Airlines Rekor Para Cezasına Çarptırıldı

ABD Ulaştırma Bakanlığı, engelli yolculara yönelik muamelesi nedeniyle American Airlines’a rekor 50 milyon dolar para cezası verdi. Bugün açıklanan ceza, havacılık sektöründe engelli koruma ihlalleri için şimdiye kadar verilen en yüksek ceza olup, bir önceki en yüksek cezanın 25 katını aşıyor.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, bu eylemin havayolu yolcularına yönelik standart altı muameleye karşı toleransın sona erdiğini gösterdiğini belirtti. Buttigieg, normal iş yapma maliyetini aşan cezalar belirleyerek sektör standartlarını etkileme niyetini vurguladı.

American Airlines, anlaşmanın bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl içinde 25 milyon dolar ödeyecek. Havayoluna ayrıca durumu iyileştirmek için yaptığı yatırımlar ve etkilenen yolculara sağladığı iyi niyet tazminatı için 25 milyon dolar kredi verildi.

American Airlines’ın kıdemli başkan yardımcısı Julie Rath, anlaşmaya yanıt olarak havayolunun tüm müşterilere özenle hizmet verme konusundaki kararlılığını teyit etti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın bulguları arasında yaralanmalara yol açan güvensiz fiziksel yardım, tekerlekli sandalye kullanan yolculara onur kırıcı muamele ve tekerlekli sandalye yardımının zamanında sağlanmaması gibi tekrarlanan başarısızlıklar yer aldı. American Airlines’ın ayrıca binlerce tekerlekli sandalyeyi ya hasara uğratarak ya da iade etmekte gecikme yaşayarak yanlış kullandığı tespit edildi ve bu konuda ABD’deki en kötü havayolları arasında yer aldı.

American Airlines, anlaşmanın bir parçası olarak herhangi bir sorumluluğu kabul etmezken, hareket cihazı kullanan yolcuları daha iyi desteklemek için hizmetlere, altyapıya, eğitime ve yeni teknolojiye 175 milyon doların üzerinde yatırım yapma planlarını açıkladı. Havayolu, 2022’den bu yana tekerlekli sandalye ve scooter kullanım oranında %20’den fazla iyileşme sağladığını ve geçen yıl 7,9 milyon önceden tekerlekli sandalye yardımı talebi aldığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın diğer ABD havayollarında benzer sorunlara ilişkin devam eden soruşturmaları bulunuyor, ancak bu taşıyıcıların isimleri açıklanmadı.

Reuters bu habere katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu